Muziek afbeelding

Robin van Roosmalen stopt met kickboksen

  Robin van Roosmalen stopt met kickboksen


Robin van Roosmalen uit Vught stopt met 'pijn en moeite' met kickboksen. Dat heeft de voomalig meervoudige wereldkampioen kickboksen vrijdagmiddag bekend gemaakt op zijn sociale media. Van Roosmalen raakte anderhalf jaar geleden zwaar gewond bij een verkeersongeval. Zijn zus Melissa overleefde het ongeval niet. Van Roosmalen schrijft dat de gevolgen van het ongeval te groot zin gebleken om te overwinnen.
"De afgelopen weken ben ik tot de conclusie gekomen dat ik nooit meer terug kan keren op mijn oude niveau. Normaal gesproken zouik mijn ego de strijd laten winnen, maar ik weet hoe gevaarlijk die strijd kan zijn voor mijn gezondheid. Die is niet meer wat hij ooit was."

Hall of Fame

Robin van Roosmalen is een grote naam in de wereld van vechtsport. Hij was in het verleden kickboks kampioen bij de verdergewichten en lichtgewichten bij de vechtsportbond Glory.
Van Roosmalen besluit zijn betoog dan ook met een weinig subtiele oproep aan 's wereld grootste kickboksorganisatie, Glory. "Ik wacht op mijn uitnodiging voor de Hall of Fame".

Ongeval

Vorig jaar januari sloeg het noodlot toe toen van Roosmalen samen met zijn zus Melissa betrokken raakte bij een ongeval op de A2 bij Utrecht. De twee stonden met pech op de vluchtstrook toen een vrachtwagen die gebruik maakte van de vluchtstrook hun auto ramde

Geschreven door Brandon Mollema


Opmerkingen

U moet ingelogd zijn om een opmerking te plaatsen