Muziek afbeelding

Meerdere doden bij ongeluk in Nieuw-Beijerland

  Meerdere doden bij ongeluk in Nieuw-Beijerland


Bij een ongeval in Nieuw-Beijerland is een vrachtwagen ingereden op een buurtbarbecue. Hier zijn meerdere personen omgekomen en ook meerdere gewonden. De chauffeur van de vrachtwagen wie overigens geen verwondingen heeft is aangehouden en overgebracht naar het politie bureau, de vrachtwagen wordt in beslag genomen voor technisch onderzoek.

De truck van het Spaanse transportbedrijf El Mosca is van een dijk gereden. Op het moment van het ongeval was er onder de Zuiderzijdsedijk een buurtbarbecue bezig, waarbij veel personen aanwezig waren. Het onderzoek naar de toedracht van het drame is nog in volle gang. De poltie heeft nog geen beeld van het precieze aantal slachtoffers omdat de vrachtwagen nog wordt geborgen. Pas daarna kunnen de lichamen geïdentificeerd worden. Er werden meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen om hulp te verlenen. Meerdere personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. "De schok is enorm hier", zegt een woordvoerder van de politie tegen een verslaggever van omroep Rijnmond. Volgens de agent zijn er veel ooggetuigen van het ongeluk. Tientallen mesen, van ooggetuigen tot nabestaanden, zijn opgevangen op een speciale daarvoor geopende locatie.

Hechte gemeenschap

"Het is hier in Nieuw-Beijerland een zeer hechte gemeenschap", zegt waarnemend burgemeester Charlie Aptroot tegen de NOS. Hij beschrijft hoe heftig de impact is op het drama. "Mensen willen weten hoe het gaat met hun dierbaren of goede vrienden, maar is nog geen compleet beeld.", eerder op de avond deed de politie een omroep aan de bestuurder van de witte bestelewagen die vlak voor het ongeval op de dijk stond, om zich te melden. Deze bestuurder heeft zich inmiddels gemeld en wordt gezien als een belangrijke getuige.

Geschreven door Brandon Mollema


Opmerkingen

U moet ingelogd zijn om een opmerking te plaatsen