Muziek afbeelding

Medewerker gevangenis Nieuwersluis ontslagen na seksueel grensoverschrijdend gedrag

  Medewerker gevangenis Nieuwersluis ontslagen na seksueel grensoverschrijdend gedrag


Een medewerker van de gevangenis in Nieuwersluis is ontslagen vanwege seksueel gensoverschrijdend gedrag richting een vrouwelijke gedetineerde. De kwestie speelde vanaf 11 juli en het gedrag zou zich herhaaldelijk hebben voor gedaan, meldt Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) vrijdag. De vrouw deed melding van het seksueel grensoverschrijdend gedrag door de medewerker, waarna een onderzoek is opgestart. "Daarbij zijn onder andere camerabeelden bekeken.  Uit deze camerabeelden bleek dat het beschreven seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft plaatsgevonden."

De medewerker was direct al de toegang tot de gevangenis ontzegd. Er is ook aangifte gedaan bij de politie en het slachtoffer krijgt nazorg. De vestigingsdirecteur van de PI Nieuwersluis, Francesca Salamone, laat weten dat het gedrag van de medewerker onacceptabel is "en wij betreuren dat dit heeft kunnen gebeuren."

Vorige maand meldden bronnen aan De Telegraaf dat een bewaker van de vrouwengevangenis wordt verdacht van jarenlang meervoudig seksueel grensoverschrijdend gedrag van vrouwelijk gedetineerden. De medewerker kon ongehinderd zijn gang gaan in de gevangenis, die volgens de DJI juist bekend staat om haar 'prettige leefklimaat'

Geschreven door Brandon Mollema


Opmerkingen

U moet ingelogd zijn om een opmerking te plaatsen