LIVE
Muziek afbeelding

GTA Online servers voor PS3 en Xbox 360 gaan offline

  GTA Online servers voor PS3 en Xbox 360 gaan offline


Hoewel Rockstar sinds 2013 geen nieuwe en originele game in de serie heeft uitgebracht, is het momenteel een drukke oude tijd voor Grand Theft Auto. De Trilogy, die geremasterde versies van GTA 3, Vice City en San Andreas bevat, werd vorige maand gelanceerd, en de PS5- en Xbox Series X|S-versies van GTA 5 zullen hier in medio 2022 zijn. Als je nog steeds GTA 5 speelt op de consoles waarvoor het oorspronkelijk is gemaakt, wil je misschien investeren in een next-gen-kopie wanneer deze beschikbaar is.

Dat komt omdat later deze maand de servers voor GTA Online op PS3 en Xbox 360 permanent worden uitgeschakeld. Rockstar heeft aangekondigd dat de servers voor de OG-versies van de game eerder dit jaar voor eind 2021 niet meer beschikbaar zouden zijn. Nu is de tijd bijna aangebroken, en als je een van de weinigen bent die nog steeds op die platforms speelt, heb je tot 16 december om de zaken af te ronden.

GTA Online-spelers op de oudere platforms kunnen sinds 16 september geen Shark Cards meer kopen. Dat is dezelfde dag dat de server voor de PS3-versies van andere Rockstar-games zoals Max Payne 3 en LA Noire permanent werden uitgeschakeld. Het bijhouden van websitestatistieken voor die twee games is ook niet meer, en hetzelfde lot zal GTA Online op 16 december overkomen, dus misschien wil je nu een paar screenshots maken voordat je die hoge scores voor altijd verliest

Het goede nieuws is dat dit niet een of andere GTA CBOMB-situatie is. Zodra 16 december is aangebroken, zullen je originele exemplaren van GTA 5 niet verouderd raken. De offline verhaalmodus van de game blijft speelbaar, zodat je naar hartenlust door Los Santos kunt rennen als Franklin, Trevor en Michael.

Het slechte nieuws, behalve dat de servers worden afgesloten, is dat je niets kunt overzetten naar nieuwere versies van het spel. Al het geld dat je hebt, de vooruitgang die je hebt gemaakt en de eigendommen die je bezit, gaan voor altijd verloren. Als je GTA 5 nog niet op een nieuwer platform hebt gespeeld, moet je helemaal opnieuw beginnen. Dat klinkt misschien leuk voor sommigen van jullie, maar een nachtmerrie die je na 16 december voor altijd weghoudt van het spel.

Geschreven door Perry van der Wilk


Opmerkingen

U moet ingelogd zijn om een opmerking te plaatsen