LIVE
Muziek afbeelding

27-jarige De Vries zal Sebastian Vettel opvolgen (F1)

  27-jarige De Vries zal Sebastian Vettel opvolgen (F1)


Nyck de Vries is "een van de vele coureurs" waar Aston Martin naar kijkt om de 35-jarige Sebastian Vettel op te volgen. Dat vertelde teambaas Mike Krack Zaterdag op een persconferentie in Boedapest.

 

"Nyck is een van de coureurs waar nu over gesproken wordt", vertelde Krack, die in eerste instantie nog niet op namen in wilde gaan. "Maar Nyck ken ik nog uit de Formule E. Het is een aardige kerel. Hij heeft dit jaar al in de Williams gereden en in Frankrijk reed hij nog een training voor Mercedes. Hij is een van de coureurs naar wie we kijken, samen met nog veel andere rijders."

De 27-jarige De Vries staat tot nog toe onder contract bij Mercedes en komt dit jaar voor de Duitse renstal uit in de Formule E, waarin met elektrische auto's wordt geracet. Maar vanwege omstandigheden zal dat team in 2023 stoppen. Hij kwam dit jaar tijdens twee Grands Prix-weekenden al in actie. In Barcelona reed hij zijn eerste vrije training voor Williams en een week geleden verving hij Lewis Hamilton bij Mercedes in de eerste sessie op het Franse Paul Ricard-circuit.

De 27-jarige uit Sneek kan bij Aston Martin de opvolger worden van Vettel. De 35-jarige Duitser maakte donderdag bekend dat hij zijn aflopende contract bij het Britse team niet gaat verlengen en aan het eind van dit jaar met pensioen gaat.

Foto / Autoblog

Geschreven door Justin Groot


Opmerkingen

U moet ingelogd zijn om een opmerking te plaatsen